Skip to main content

Kapcsolat: 6512 Szeremle Szabadság u.1. I E-mail: phszeremle@t-online.hu I Telefon: +36 79 576 146 I Fax: +36 79 576 577

Baján is lesz oltópont

bajai oltópontA Bajai Szent Rókus Kórház is oltópont lesz – hangzott el a kórház főorvosi értekezletén a hétfői napon. Az elmúlt hetekben Magyarországon is elérhetővé vált a COVID 19 elleni védőoltás, a lakosság tömeges oltása hamarosan meg is kezdődik.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos döntése értelmében január 4-től a kétszeresére kell növelni az oltópontok számát, így a Bajai Szent Rókus Kórházat is azon egészségügyi intézmények sorába jelölte, ahol lehetőség lesz felvenni a védőoltást. Ezzel biztosított lesz, hogy a védőoltást a megfelelő oltási sorrend keretében minden egészségügyi dolgozó a lehető leghamarabb megkaphassa.

A kijelölt kórházakban, egészségügyi intézményekben az egyéb ellátásoktól elkülönülten kell végezni az oltásokat, az oltóanyagok tárolását megfelelő biztonsági intézkedések mellett kell megoldani. Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: nagyon fontos, hogy a bajai és térségbeli embereknek ne kelljen mondjuk Kecskemétig utazni a védőoltás felvételéért. Ezt a mostani döntés lehetővé teszi.

A lakosság egyébként már hetek óta regisztrálhat a védőoltás igénybevételére.

Forrás: bacskaiharsona.hu

Kép: illusztráció

Keresés


Időjárás