Skip to main content

Kapcsolat: 6512 Szeremle Szabadság u.1. I E-mail: phszeremle@t-online.hu I Telefon: +36 79 576 146 I Fax: +36 79 576 577

Ebösszeírás

Tisztelt Ebtartók, Ebtulajdonosok!

ebösszeírásAz állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előírja, hogy a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat feladata az ebösszeírás elvégzése. Az ebösszeírás célja a jogszabályban előírt ebrendészeti feladatok ellátása, és a veszettség elleni járványvédelmi megelőzés.

A törvény alapján az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az adatszolgáltatás az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (5) bekezdése alapján kötelező!

Hivatalom 2020. október 1. és 2020. október 31. közötti időszakban hivatkozott jogszabályi kötelezettségnek eleget téve, a Szeremle Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 95/2020.(VIII.28.)önkormányzati határozata alapján ebösszeírást végez.

Kérem a településen tartott ebek tulajdonosait, tartóit, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségüknek legkésőbb 2020. október 31. napjáig tegyenek eleget, és nyilatkozni szíveskedjenek az ebek adatairól a bejelentésre szolgáló mellékelt adatlap kitöltésével és a Hivatalhoz történő visszajuttatásával!

Ezúton is felhívom az ebtartók, ebtulajdonosok figyelmét, hogy 2013. január 1. napjától minden négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip-pel) megjelölve tartható. Kérem, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni.

Kérem minden egyes kutyáról (ebenként egy példányban) szíveskedjenek külön adatlapot kitölteni, aláírni és Hivatalomnak visszajuttatni. (Az adatlap szükség szerint szabadon sokszorosítható, vagy a Hivatalban beszerezhető.)

Felhívom a figyelmet, hogy aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 30.000,- ft-ig terjedő állatvédelmi bírsággal büntethető.

ADATLAP LETÖLTÉSE >>

Keresés


Időjárás